Monday, October 15, 2007

sözlü tarih

Babamın bir arkadaşı bizdeydi geçen gün, geçmişin hızlı solcularındanmış ama bir ara sevilmeyen adam ilan edilmiş kendi cemaatinde. Neden mi? Çünkü sık sık özeleştiriye çağırılırmış grubu tarafından. Peki bu ne demek? Kadınlarla fazla gözüktüğü ve ilişkisi olduğu için 'burjuva değerlerinden vazgeçememiş' solcu ilan edilmiş. Modaya gidip gezmeler, müzik dinlemeler dans etmeler falan. Pis burjuva demişler resmen çok eğlendim. Devrimden başka yar olmaz, benim kadınım ölüm falan gibi erkek erkeke komüne kurban gitme halini anlamak zor tabii. Bence bu ülkede herşeyin anlamı ya abartılıyor, ya muhaliflik de abartılıyor ya da anlamı birebri değiştiriliyor eylemlerin ve kelimelerin.
Bir tanesi de yeni oldu dün ikinehir seyrettirdi. selçuk üniversitesi ülkücü yemin töreni, bir alışveriş merkezinde. Mevzu zaten korkunç silaha falan yemin ediliyor ama devamı daha ilgin. komünizme karşı diyor reis abi, sonra faşizme karşı diyor, sen orada kalakalıyorsun. Abi sen fiyakalı bir şekilde reis reis girerken alışveriş merkezine- niye alışveriş merkeziyse çok komik youtubedan bakın- herkes sana liderim öl desen ölürüm muamelesi yaparken, bri çeşit ırkçı sürü emperyalizme karşı denilen yemin edilirken silahı da unutmayarak faşizmin yöntemlerini kullanmadın mı sen şimdi? Yok faşizme karşı omuz omuza inisiyatifine yeni ülkücüleri de dahil edelim daha allak bullak olsun bence.
Neyse karışık mevzular, kimse tam haklı değil, kimse tam bilmiyor, kimse neden karşı çıktığının neye karşı çıktığının muhakemesini yapmıyor. Zemin kaygan ben düşerim. sizleri de öperim :)

1.43 a.m.

No comments: